Liene Zemīte

No pakas - bļodā!

Padomi • 19. Marts, 2020
LIETOŠANAI GATAVOS SALĀTUS GALVENOKĀRT ESMU IECIENĪJUSI TO ĒRTĀS PAGATAVOŠANAS DĒĻ. RIMI VEIKALOS IR PLAŠS UN DAUDZVEIDĪGS LIETOŠANAI GATAVU SALĀTU KLĀSTS. 

VISBIEŽĀK IZVĒLOS SPINĀTUS, KO IZMANTOJU VEĢETĀRU ĒDIENU GATAVOŠANAI VAI KOMBINĒJU AR GARNELĒM UN ZIVĪM.

Mazos spinātiņus bieži izmantoju uzkodās – gan svaigus kā lapiņu uz grauzdiņa vai maizītes (pirms tam gan noteikti uzlieku piciņu sāļā krēma, lai lapa turētos pie maizītes), gan arī ceptā veidā ar rozīnēm un ciedru riekstiem. Spinātiem ir neitrāla garša, tāpēc tie iederas ļoti daudzos ēdienos.

Vizuāli vismīļākie no šiem salātiem man ir biešu lapiņu salāti. To zaļajai krāsai pievienojas skaistā sarkanīgā biešu krāsa, kura ēdienu padara īpaši izskatīgu. Ļoti labprāt šos salātus izmantoju biešu un karamelizēta kazas siera salātos, papildinot ar zaļu avokado salsu un sarkanu aveņu mērci. Uz šķīvja sanāk īsts mākslas darbs.

Garšas ziņā man visiemīļotākie ir rukolas mazgātie salāti. Esmu pikantu garšu cienītāja, tāpēc rukola ir īstā izvēle. Tā piestāv gan gaļas ēdieniem, gan veģetāriem ēdieniem. Retāk rukolu izvēlos zivju ēdieniem. Rukola man visvairāk garšo salātos ar saulē kaltētiem tomātiem, dažādām sēkliņām un Parmas šķiņķi – pikanti un gardi! Ļoti bieži to pievienoju zupām, īpaši biešu krēmzupai un ķirbju zupai. Izteiktās garšas dēļ rukola ir izcila sastāvdaļa burgeriem un vrapiem.

Salātu mix izmantoju visbiežāk daudzveidības dēļ. Tajos ir gan rukola, gan spināti, kāpostu gabaliņi un zaļie salāti. Vislabāk tie iederas vienkāršos salātos ar tomātu, gurķi, sīpolu, papriku un zaļumiem.

Uzturā cenšos izmantot daudz salātu to uzturvērtības un viegluma dēļ. Un iesaku arī jums!


Populārākie raksti