Burkāni ar medu un ķiploku

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Burkāni ar medu un ķiploku
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

  • Burkāni
     500 g
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Laima sula
     1 tējk.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ūdens
     30 ml
  • Timiāns
      5 zariņi

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Burkāni ar medu un ķiploku

Nomizo burkānus un sagriz vienāda biezuma gabalos, lai tie vienādi pagatavotos.
Uz vidēja karstuma pannas izkausē sviestu ar eļļu un liec sautēt burkānus, ik pa laikam apmaisot.
Samaisi medu ar rīvētu ķiploku, sāli, timiānu, laima sulu un ūdeni.
Kad burkāni viegli karamelizējušies, pievieno medus mērci un sautē, līdz tie gatavi.
Ja burkāni pēc mērces notvaicēšanās vēl ir cieti, pievieno vēl nedaudz ūdens un ļauj tam atkal iztvaikot.
Pasniedz ar savām iecienītākajām piedevām, salātiem vai biezeņiem vai lieto kā piedevu zivīm vai putna gaļai.

Līdzīgas receptes

Krēmsiera uzkoda

40min • Vidēji grūti

Krāsnī cepti artišoki ar sieru

30min • Vidēji grūti