Burkānu mafini

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mafini

  • Milti
     150 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Muskatrieksts
     1 tējk.
  • Maltas krustnagliņas
     1 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Cukurs
     150 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Olas
     2 gab.
  • Eļļa
     125 ml
  • Rīvēts burkāns
     2 gab.

Krēms

  • Krēmsiers
     200 g
  • Sviests
     50 g
  • Pūdercukurs
     200 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.

Dekors

  • Marcipāna masa
     200 g
  • Oranžā pārtikas krāsa
     10 g
  • Zaļā pārtikas krāsa
     10 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā samaisi sausās sastāvdaļas - miltus, kanēli, muskatriekstu, krustnagliņas un sāli.
Atsevišķā bļodā kopā saputo olas, cukuru, vaniļas cukuru un eļļu.
Iemaisi sauso miltu maisījumu.
Pievieno un iemaisi smalki sarīvētus burkānus.
Mīklu pildi mafinu pannā, kurā ieklātas mafinu papīra formiņas.
Pildi ⅔ no visa tilpuma.
Liec cepties 18-20 minūtes 180°C.
Kārtīgi atdzesē.
Tikmēr saputo sviestu, pievieno krēmsieru, pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Visu puto līdz masa ir viendabīga.
Veido marcipāna burkānus dekorēšanai.
Marcipāna masu samīci, lai tā paliek mīkstāka, un sadali apmēram attiecībā 2:1.
Lielākajai daļai pievieno oranžu krāsvielu un kārtīgi iemīci.
Mazākajai - zaļu krāsvielu un kārtīgi iemīci.
No oranžās masas veido mazus burkāniņus, no zaļās - burkānu lapiņas.
Burkāniem pielipini zaļās lapiņas.
Ar konditorejas maisu keksiņiem veido krēma cepurītes, iespraud burkānu.

Saistītās receptes

Krēmšnite

1h 10min • Vidēji grūti

Rabarberu plātsmaize

1h • Vidēji grūti

Siera standziņas

30min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.