Cepta pīle ar pīles aknu pastēti

  • Gatavošana 12h
  • Vidēji grūti
Cepta pīle ar pīles aknu pastēti
Mārtiņš Sirmais

Sastāvdaļas

  • Pīles krūtiņa
     1 gab.
  • Dateles
      3 gab.
  • Melnās pupiņas
     100 g
  • Pīles aknas
     200 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Mazs burkāns
     1 gab.
  • Baltie graudu pipari
      7 gab.
  • Konjaks
     50 g
  • Sviests
     40 g
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dateles 12 stundas noturi konjakā, izņem kauliņus.
"Dateļu konjaku" izmanto pastētes gatavošanā vēlāk.
Sagriez pīles aknas un apcep.
Cepot pievieno sīpolu, burkānu un piparus.
Atdzesē un sablendē aknas ar sviestu un datelēm, pievienojot konjaku un sāli.
Pīles krūtiņu nosusini, pārkaisi ar sāli un pipariem.
Liec cepties pannā 3 minūtes no katras puses, vispirms ar ādu uz leju uz mērenas uguns.
Cepšanu pabeidz iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180ºC 10 – 15 minūtes.
Melnās pupiņas novāri dārzeņu buljonā.
Taukus no pīles krūtiņas cepšanas iecilā pupiņās.
Visas iepriekš sagatavotās sastāvdaļas pasniedz Mārtiņdienā, piedzerot vīnu un atceroties mani.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

3 marinādes gaļai

2h • Viegli

Vistas fileja ar krēmīgo biezeni

40min • Vidēji grūti

Kraukšķīgās olas

45min • Vidēji grūti

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli