Franču sīpolzupa

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Franču sīpolzupa
Liene Zemīte

Sastāvdaļas

  • Liellopa buljons
     1.5 L
  • Sviests
     30 g
  • Saulespuķu eļļa
     1 ēdamk.
  • Mizoti sīpoli
     700 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Sauss sarkanvīns
     120 ml
  • Milti
     2 ēdamk.
  • Brendijs
     4 ēdamk.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa (maizīšu apslacīšanai)
     1 ēdamk.
  • Bagete
     8 šķēlīte (-s)
  • Čedaras siers
     200 g
  • Timiāns
      dekoram

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā izkausē sviestu kopā ar eļļu, liec plānās ripiņās sagrieztus sīpolus, pārkaisi sāli, piparus un cukuru, cep uz lēnas uguns, pārklājot ar cepampapīru vai uzliekot vāku, aptuveni 40 minūtes un ik pa laikam apmaisi. Ir ļoti svarīgi nepiededzināt!

Palielini karstumu un pielej sarkanvīnu, apmaisot sīpolus, pacep 5 minūtes, pārkaisi miltus, samaisi, pievieno buljonam.
Vāri vēl 30 minūtes.
Uzkarsē krāsni grila režīmā, sagatavo karstumizturīgus podiņus.
Katrā podiņā ielej zupu un pievieno ēdamkaroti brendija.
Sagriez bageti šķēlēs, apsmērē ar eļļu un sasmalcinātu ķiploku, nedaudz apgrauzdē.
Virs zupas katrā podiņā liec divas maizes šķēles, pārkaisi Čedaras sieru un liec uz 3 minūtēm cepeškrāsnī grila režīmā, līdz siers izkūst un kļūst zeltains.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Lieldienu sendviči

40min • Viegli

Kraukšķīgās olas

45min • Vidēji grūti