Gandrīz ideālu vakariņu uzkoda

  • Gatavošana 4h 45min
  • Vidēji grūti
Gandrīz ideālu vakariņu uzkoda
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

Burata

  • Siers Burrata
     1 gabali
  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml

Zirņi

  • Turku zirņi
     400 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     2 Ēdamkarote
  • Timiāna lapiņas
     1 Tējkarotes
  • Rozmarīna lapiņas
     1 Tējkarotes
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie piapri
      pēc garšas

Olīvas

  • Sālītas olīvas
     400 g
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Timiāns
      4 zariņi
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Bio citrona miza
     1 gabali
  • Vaniļas pāksts
      0.3 gab.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa Extra Virgin
      lai pārklātu olīvas

Tuncis

  • Konservēts tuncis savā sulā Selection by Rimi
     400 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     3 Ēdamkarote
  • Bio citrona miza
     1 Tējkarotes
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Olīvas: saspied ķiploka daiviņas, plāni sagriez citrona mizu. Visas sastāvdaļas liec katlā un sasildi, lai eļļa ir silta, bet ne karsta. Noliec malā ievilkties vismaz 4 stundas vai ilgāk. Vari sagatavot pat vairākas dienas iepriekš.

Zirņi: pannā liec visas sastāvdaļas (pievieno arī visu konservēšanas šķidrumu) un uz vidēji lielas liesmas sildi, kamēr šķidrums reducējas un veidojas krēmīga mērce. Pasniedz karstu vai aukstu.
Burata: traukā liec buratu, pārlej ar eļļu, uzber sāli un piparus un pasniedz.

Tuncis: uz šķīvja liec tunci, pārlej ar eļļu, uzber piparus, sāli un smalki sarīvētu citrona miziņu.

Visu pasniedz ar svaigi ceptu maizi.

Saistītās receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti