Garneļu souvlaki

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli
Garneļu souvlaki
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Lielās pitas maizes
     4 gabali
  • Vārītas mazas garneles
     250 g
  • Pētersīļi
     1 ēdamk.
  • Gurķis
     250 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Grieķu jogurts
     200 g
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Paipalu olas
     8 gab.
  • Sarkanie sīpoli
     2 gab.
  • Citrona sula
     30 ml
  • Citrona miziņa
     0.25 gab.
  • Spinātu lapas
     2 sauja (-s)
  • Demerara cukurs
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     4 ēdamk.
  • Feta
     120 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Garnelītes samaisi ar sakapātiem pētersīļiem, sāli, pipariem un 1 ēd. k. olīveļļas un noliec ledusskapī. 

Gurķi (ļoti smalki sakapātu) samaisi ar tējkaroti sāls un liec sietā uz 1 stundu, lai notek.

Tad nospied lieko šķidrumu, liec traukā, pievieno ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), jogurtu, sāli, piparus un 1 ēd. k. olīveļļas. 

Samaisi un liec ievilkties. Katlā uzvāri ūdeni, kad tas burbuļo, ieliec sīpolu (sagrieztu plānās šķēlītēs), paturot 30 sekundes, nokās. 

Liec aukstā ūdenī, lai atdziest, un atkal nokās. 

Samaisi kopā ar spinātiem, cukuru, citrona sulu un tā miziņu (smalki sarīvētu), un pārpalikušo olīveļļu. 

Pasniedz: uz pitas maizes liec spinātus, garneles, mērci, novārītām olas un fetas sieru (sadrupinātu).

Līdzīgas receptes

Tunča kotletes

30min • Viegli

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Mencas kebaba iesmiņi

25min • Viegli

Hotdogi

25min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).