Garšaugu carbonara

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Garšaugu carbonara
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Spaghetti
     200 g
  • Žāvēta gaļa
     120 g
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Baziliks
     20 g
  • Pētersīļi
     10 g
  • Olas dzeltenumi
     3 gab.
  • Parmezāns
     40 g
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē pannā eļļu, liec tajā gaļu (mazos kubiņos) un cep 5 minūtes.

Tad samazini liesmu, pievieno ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), smalki sakapātus garšaugus un sautē 10 minūtes.

10 minūtes, pirms mērce gatava, vārošā sālsūdenī liec pastu un vāri, līdz tā gatava, tad nokās.

Tikmēr bļodā sajauc olas ar sāli, pipariem un pusi siera (smalki sarīvēta).

Noņem pannu no liesmas, pielej 80 ml ūdens, kurā vārījusies pasta, pievieno pašu pastu un, visu laiku maisot, arī olas.

Liec traukos un pasniedz, uzberot smalki sarīvētu sieru un piparus.

Saistītās receptes

Šūnveida makaronu kūka

1h • Vidēji grūti

Pasta alla carbonara

30min • Viegli