Greznā Ziemassvētku bezē kūka

  • Gatavošana 4h
  • Grūti
Greznā Ziemassvētku bezē kūka
Liene Zemīte

Sastāvdaļas

Bezē

  • Kakao pulveris
     1 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     1 tējk.
  • Grieķu jogurts
     1 tējk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Smalki sasmalcināta tumšā šokolāde
     100 g
  • Olu baltumi
     9 gab.
  • Pūdercukurs
     440 g
  • Baltvīna etiķis
     1 tējk.

Krēms

  • Maskarpones siers
     300 g
  • Saldais krējums
     200 g

Bumbieri ar riekstiem

  • Sasmalcināti grauzdēti pekanrieksti
     150 g
  • Bumbieri (šķēlēs)
     2 gab.
  • Liķieris Cointreau
     50 ml
  • Ūdens
     200 ml
  • Sviests
     50 g
  • Cukurs
     100 g
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Malts kardamons
     0.5 tējk.
  • Malts ingvers
     0.5 tējk.

Sviesta mērce

  • Saldais krējums
     250 ml
  • Sviests
     65 g
  • Brūnais cukurs
     150 g
  • Vaniļas pāksts
      0.5 gab.
  • Liķieris Cointreau
     1 ēdamk.

Dekors

  • Tumšā šokolāde
      pārkaisīšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Greznā Ziemassvētku bezē kūka

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem, sagatavo 3 formas 18 cm diametrā.
Izsijā kakao un kukurūzas cieti bļodā, pievieno jogurtu, kanēli un šokolādi, samaisi.
Saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, stingrās, spīdīgās putās.
Pievieno etiķi un daļu šokolādes, samaisi un klāj vienādi trijās formās uz trim pannām, tad formas noņem.
Cep 5 minūtes 180 grādos, tad samazini temperatūru uz 150 grādiem un cep aptuveni 1 stundu un 10 minūtes.
Izslēdz krāsni un ļauj meringiem tajā atdzist.
Gatavo sviesta mērci: visas sastāvdaļas liec katliņā, uz vidējas uguns karsē aptuveni 7–8 minūtes, kamēr cukurs izkūst.
Izkasi vaniļu no pāksts, samaisi, ļauj pilnībā atdzist.
Katlā liec cukuru, karsē, kamēr tas karamelizējas, pievieno karstu ūdeni un sviestu, samaisi.
Tad pievieno garšvielas, liec klāt bumbieru šķēles, pārlej ar liķieri un karsē, kamēr bumbieri mīksti, bet neizjūk – aptuveni 10 minūtes.
Saputo maskarpones sieru ar saldo krējumu stingrās putās.
Uz bezē pamatnes liec daļu maskarpones krēma, kārto bumbierus, pārkaisi grauzdētus riekstus, pārslaki mērci un liec nākamo bezē kārtu, un tā līdz trešajai kārtai.
Kūku pārkaisi ar sasmalcinātu šokolādi.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Kūka pannā

30min • Viegli

Kabaču banānu kūka

50min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.