Humoss ar tunča salātiem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Humoss ar tunča salātiem
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

Humuss

  • Turku zirņi savā sulā
     400 g
  • Sezama sēklas
     2 Ēdamkarote
  • Kumīns
     1 Šķipsniņa
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sezama sēklu eļļa
     20 ml
  • Citrona miza
     0.5 gabali

Salāti

  • Rukola
     40 g
  • Avokado
     1 gabali
  • Tuncis savā sulā
     240 g
  • Kaperi
     1 Tējkarotes
  • Sezama sēklu eļļa
     10 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nokās zirņus, bet šķidrumu ārā nelej. Liec blenderī zirņus, kumīnu, sezama sēklas, citrona mizu, nedaudz sāls, piparu un eļļas.

Pielej apmēram 40 ml zirņu šķidruma. Blendē, kamēr veidojas krēmīgs humoss, bet, ja tas šķiet par sausu, pievieno saglabāto turku zirņu šķidrumu tik daudz, kamēr iegūsti tādu konsistenci, kādu vēlies.

Liec uz šķīvja un vienmērīgi izsmērē, lai virsū var likt salātus.

 

Bļodā samaisi avokado, tunci, rukolu, eļļu, nedaudz sāls, ja vēlies, un piparus.

Var pievienot arī sakapātu čili, bet neliktas nav obligāti. Liec virsū salātus un pasniedz.

Saistītās receptes

Antipasti

5min • Viegli

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli