Hurmas un apelsīnu kūka

  • Gatavošana 1h 40min
  • Vidēji grūti
Hurmas un apelsīnu kūka
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

Kūka

  • Pilngraudu milti
     250 g
  • Kviešu milti
     80 g
  • Vaniļas pāksts sēkliņas
     1 gab.
  • Kanēlis
     2 tējk.
  • Kardamons
     0.25 tējk.
  • Cepamais pulveris
     0.2 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Apelsīnu miziņa
     1 gab.
  • Cukurs
     100 g
  • Cukurs Demerara
     150 g
  • Hurma
     350 g
  • Izkausēts sviests
     240 g
  • Olas
     4 gab.
  • Piens
     60 ml
  • Pekanrieksti
     100 g

Krēms

  • Krēmsiers Rimi
     300 g
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Dekors

  • Hurma
     18 daiva (-s)
  • Apelsīns
     10 daiva (-s)
  • Pekanrieksti
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Kanēļa standziņas
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Izklāj ar  cepamo papīru pamatni un sānus apaļai kūkas formai 23 cm diametrā vai taisnstūra formas 10 x 25 cm izmērā. 

Bļodā ieliec rīvētās apelsīna miziņas un nedaudz cukura un saberz ar pirkstiem, lai mizai izdalās ēteriskās eļļas.

Lielā bļodā samaisi miltus ar garšvielām, sāli, cepamo pulveri, sodu un cukuriem.

Pievieno hurmu (cietu, nomizotu, sarīvētu uz rupjās rīves), sviestu, pienu un olas.

Visu samaisi, līdz veidojas samērā viendabīga mīkla.

Pievieno rupji sadrupinātus riekstus un iemaisi.

Lej mīklu formā un liec cepties uz aptuveni 60-70 minūtēm, līdz iedurot biskvītā ar koka irbulīti, tas iznāk ārā sauss un tīrs.

Izņem biskvītu no krāsns, vismaz 1 h atdzesē formā un tad pārliec uz restes, lai atdziest pilnībā.

Gatavo krēmu. Bļodā liec krēmsieru, cukuru un sāli un puto nelielā ātrumā, līdz krēms kļūst vijīgs un stingrs.

Uzsmērē uz kūkas un dekorē. 

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Kabaču banānu kūka

50min • Vidēji grūti

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).