Izraēlas iedvesmots pokijs

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Izraēlas iedvesmots pokijs
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

Piedevas

  • Bulgurs
     160 g
  • Ūdens
     320 g
  • Gurķi
     400 g
  • Ķiršu tomāti
     300 g
  • Paprika
     200 g
  • Rukola vai spināti
     60 g
  • Olas
     4 gab.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Baklažāni

  • Baklažāni
     400 g
  • Rozmarīns
     1 Tējkarotes
  • Timiāna lapiņas
     1 Tējkarotes

Mērce

  • Tahīni
     50 g
  • Auksts ūdens
     70 ml
  • Malts kumīns
     0.3 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri ūdeni.
Katlā liec bulguru, lai ūdens to pārklāj, pievieno sāli un uzliec vāku.
Atstāj vismaz uz 1 stundu vai pat ilgāk.
Pannā sakarsē eļļu, pievieno baklažānus (kubiņos sagrieztus), rozmarīnu (smalki sakapātu), timiānu un sāli.
Cep uz vidējas liesmas, kamēr tie zeltaini un mīksti.
Bļodā liec tahīni un pievieno trešo daļu ūdens.
Samaisi.
Tad pievieno vēl ūdeni, samaisi vēlreiz un pielej pēdējo ūdens porciju.
Ja mērci gribas šķidrāku, pievieno vēl ūdeni.
Iemaisi sāli, piparus un kumīnu.

Traukā liec bulguru, sagrieztus dārzeņus, sagrieztas vārītas olas un mērci.

Saistītās receptes

Garšaugu carbonara

25min • Vidēji grūti