Jāņu siera recepte

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Jāņu siera recepte
Ilze Auzere

Sastāvdaļas

  • Biezpiens (9%)
     1 kg
  • Trekns piens (vismaz 4%)
     5 L
  • Ūdens
     0.5 L
  • Olas
     5 gab.
  • Sviests
     100 g
  • Ķimenes
     50 g
  • Rupjais sāls
     1 ēdamk.
  • Citrons
     1 gab.
  • Marle
     

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Garantēju perfektu Jāņu ķimeņu sieru! Šo recepti izveidoju, izmēģinot vairākas. Ļoti svarīgi ir trekns piens un 9% biezpiens.

Lej katlā ūdeni un pienu.
Karsē, līdz gandrīz sāk vārīties.
Maisot pievieno smalki sadrupinātu biezpienu.
Pielej 20–30 pilītes citronu sulas.
Vāri uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes.
Kad izveidojušies kunkuļi, masu nolej caurdurī, kurā ieklāta mitra marle.
Izņem marli ar masu un ripini, lai notek sūkalas. (Es tās pataupu un dzeru, jo garšīgas un veselīgas!)
Katlā izkausē sviestu ar ķimenēm.
Liec biezpiena masu atpakaļ katlā, pievieno sāli un sakultas olas, maisi karsējot, līdz veidojas viendabīga masa, kas veļas kunkulī.
Ietin marlē un liec ar visu marli traukā zem sloga.
Novieto aukstumā uz vairākām stundām, līdz siers atdzisis un sastindzis.
Noņem marli, liec uz šķīvja un dekorē ar ozola lapām, papardēm un ziediem.

Līdzīgas receptes

Franču kartupeļu salāti

1h 30min • Vidēji grūti

Dārzeņu karijs

30min • Viegli

Gvakamole

30min • Viegli

Halloumi siers uz iesma

15min • Viegli

Brusketas

15min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.