Jāņu siera un mednieku desiņu mafini

  • Gatavošana 55min
  • Viegli
Jāņu siera un mednieku desiņu mafini
Ilze Jurkāne

Sastāvdaļas

  • Mednieku desiņas
     200 g
  • Jāņu ķimeņu siers
     250 g
  • Sakapāti loki
     4 ēdamk.
  • Milti
     200 g
  • Cepamais pulveris vai soda
     2 ēdamk.
  • Olas
     2 gab.
  • Kefīrs
     200 ml
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Kausēts sviests + sviests pannas ieziešanai
     50 g
  • Ķimenes
     30 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kaut īpaša Jāņu rīta vēlām brokastīm, šī recepte ir ideāla jebkurām brokastīm vai brančam visa gada garumā. Var izmantot gan ķimeņu sieru, gan citus sierus.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Mafina pannas vietnes iezied ar sviestu.
Sakapā mednieku desiņas un sieru sīkos gabaliņos, sakapā lokus.
Izkausē sviestu.
Sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri.
Sakul olas, sviestu un kefīru un pievieno miltu maisījumam.
Pievieno desiņas, sieru un lokus.
Piepildi mafina pannu ar mīklas maisījumu.
Uzber dažas ķimenes uz katra mafina.
Cep 20–25 minūtes, pārbaudot ar zobu bakstāmo, vai mafini izcepušies.
Pasniedz karstus.

Saistītās receptes

Comte uzkodas

40min • Viegli

Steika salāti

25min • Vidēji grūti

Grana Padano salāti

20min • Viegli

Lapu kāpostu un parmezāna čipsi

30min • Vidēji grūti