Jūras zupa ar njoki

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Jūras zupa ar njoki
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

  • Burkāni
     2 gab.
  • Selerijas kāti
     2 gabali
  • Vārīta kukurūza
     1 gabali
  • Njoki
     250 g
  • Gī sviests
     1.5 ēdamk.
  • Mīdijas
     1 kg
  • Kalmārs
     300 g
  • Sauss baltvīns
     100 ml
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Šalotes sīpols (smalki sakapāts)
     1 gab.
  • Buljons
     1 L
  • Svaigas dilles (sakapātas)
     1 bunte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Jūras zupa ar njoki

Lielā katlā ar vāku izkausē sviestu, pievieno sagrieztus burkānus un seleriju kātus, sīpolu un ķiploku.
Sautē, pievienojot baltvīnu un mīdijas.
Uzliec vāku un sautē 3 minūtes.
Izņem no katla mīdijas un attīri tās no čaulas.
Pievieno katlā buljonu un vāri zupu, līdz saknes mīkstas.
Zupai pievieno smalkāk sagrieztu kalmāru un njoki.
Aptuveni minūti, pirms zupa gatava, liec klāt attīrīto mīdiju gaļu un svaigi sakapātas dilles.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Kraukšķīgās mencas sendvičs

15min • Vidēji grūti

Cepeškrāsnī cepta karpa

2h • Vidēji grūti

Pelmeņu zupa

30min • Viegli