Kāpostu zupa ar rupjmaizi un sieru

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Kāpostu zupa ar rupjmaizi un sieru
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Rudzu saldskābmaize Ķelmēni
     300 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Ķiploks
     6 daiva (-s)
  • Sīpoli baltie
     50 g
  • Kāposts
     700 g
  • Buljons
     1.5 L
  • Baltvīns
     200 ml
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Ementāles siers
     100 g
  • Siers Grana Padano
     30 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. 
 

Čuguna katlā sakarsē eļļu, pievieno sīpolu (nomizotu, sagrieztu palielos gabalos), ķiploku (rupji sakapātu) un sautē uz nelielas liesmas 10 minūtes. 

Pievieno kāpostu (sagrieztu lielos gabalos) un cep vēl 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. 

Paralēli katlā uzsildi buljonu ar vīnu un garšaugiem. 

Čuguna katlā, iespiežot starp kāpostiem, liec maizes šķēles, uzber sarīvētu sieru, uzlej buljonu un liec krāsnī gatavoties, līdz kāposti mīksti. 

Pasniedzot var uzbērt vēl sieru. 

Līdzīgas receptes

Miso buljona zupa

10min • Viegli

Minestrone zupa

1h • Vidēji grūti

Kāpostu zupa

45min • Vidēji grūti

Jūras zupa ar njoki

40min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).