Karamelē cepti rudens āboli

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Karamelē cepti rudens āboli
Mārtiņš Sirmais

Sastāvdaļas

  • Āboli
     2 gab.
  • Melases cukurs
     150 g
  • Ūdens
     30 g
  • Sviests
     60 g
  • Saldais krējums
     75 g
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cukuru ieber mazā katliņā un pievieno ūdeni.
Vāri, līdz veidojas sīrups un cukurs ir pilnībā izšķīdis.
Turpini karsēt, līdz veidojas brūnais sīrups.
Pievieno sviestu, to iemaisot.
Turpini karsēt un pievieno saldo krējumu.
Mazliet atdzesē un pievieno vaniļas pupiņas.
Ābolus griez plānās šķēlītēs bez serdēm, izkārto cepamtraukā un pārlej karameles mērci
Cep cepeškrāsnī 160°C 25 minūtes.
Pasniedz karstu.

Saistītās receptes

Divkrāsains smūtijs

10min • Viegli

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli