Kārtainā jūras velšu torte

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Kārtainā jūras velšu torte
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Kārtainā sviesta mīkla Selection by Rimi
     400 g

Krēms

  • Filadelfijas siers
     300 g
  • Auksti kūpināts lasis
     100 g
  • Biezs jogurts bez garšas
     3 ēdamk.
  • Citrona miza un sula
     0.5 gab.
  • Pētersīļi (sakapāti)
     1 ēdamk.

Virspuses krēms

  • Filadelfijas siers
     100 g
  • Citrona sula
      pēc garšas
  • Jogurts
     2 ēdamk.

Dekors

  • Vārītas garneles
     100 g
  • Laša ikri
     60 g
  • Zaļumi
      pēc izvēles

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Karsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Izliec mīklas plāksnes uz divām pannām uz cepamajiem papīriem un liec cepties 18 – 20 minūtes.
Atdzesē.
Sajauc krēmsieru ar sakapātu kūpināto lasi, pētersīļiem, citrona mizu un sulu.
Iecilā jogurtu, tik daudz, lai masa vēl būtu bieza.
Smērē starp kārtām un liec sasūkties uz vismaz 2 stundām ledusskapī.
Pagatavo otru krēmu un apsmērē tortes virspusi.
Dekorē ar garnelēm, ikriem un zaļumiem.

Saistītās receptes

Maizes zupa ar putukrējumu

40min • Vidēji grūti

Suši

50min • Vidēji grūti

Vistas cepetis ar sakņaugiem

2h • Vidēji grūti

Tarte ar čerimoju

1h 30min • Vidēji grūti

Karameļu flāns ar mandarīniem

50min • Vidēji grūti