Kartupeļu sacepums

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     0.5 kg
  • Krēmsiers
     110 g
  • Sviests
     55 g
  • Čedara siers
     110 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sāls
     1 tējk.
  • Pipari
     0.5 tējk.
  • Eļļa
      trauka ietaukošanai
  • Lociņi
     10 g
  • Cepts bekons
     3 šķēlīte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupeļus nomizo un liec vārīties, kad tie ir gatavi, saspaidi putrā.

Pievieno sviestu, krēmsieru un saldo krējumu.
Visu ar mikseri saputo.

Iemaisi pusi no sarīvētā Čedaras siera, ķiploku, sāli un piparus.

Cepamo trauku ieeļļo ar eļļu un liec tajā kartupeļu biezputru.

Cep 180°C 30-35 min.

Pārkaisi ar atlikušo sieru un liec atpakaļ cepeškrāsnī līdz siers ir izkusis.

Kad gatavs to pārkaisi ar svaigiem lociņiem un drupinātiem bekona gabaliņiem.

Saistītās receptes

Parmezāna kartupeļi

30min • Viegli

Kārtainā jūras velšu torte

3h • Vidēji grūti

Picas astoņkāji

40min • Viegli