Kartupeļu un sēņu krēmzupa

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Kartupeļu un sēņu krēmzupa
Mārtiņš Sirmais

Sastāvdaļas

  • Lieli kartupeļi
     5 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Šampinjoni
     200 g
  • Kaltētas baravikas
     50 g
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Liels sīpols
     1 gab.
  • Selerijas kāti
      2 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Kaltēta raudene
     10 g
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Rīvēts muskatrieksts
     3 g
  • Ziemas celmenes
      6 gab.
  • Jūraszāļu čipsi
      4 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Baravikas aplej ar aukstu ūdeni un ļauj uzbriest 15 minūtes.
Uz vidējas uguns katlā sakarsē olīveļļu un sutini smalki sagieztus sīpolus, ķiplokus un seleriju kātus, līdz tie caurspīdīgi.
Pievieno raudeni, šampinjonus un vēl pasutini, līdz viss sēņu šķidrums iztvaikojis.
Pievieno izmērcētās baravikas un sviestu.

Maisot uz lēnas uguns, pievieno kartupeļus (nomizotus un sagrieztus mazos kubiņos) un sutini, līdz kartupeļi gandrīz mīksti.

Tad pievieno saldo krējumu un pierīvē muskatriekstu, visu sablendē un pasniedz ar apceptām ziemas celmenēm un jūraszāļu čipsiem.

Saistītās receptes

Franču sīpolzupa

3h • Vidēji grūti

Ziemassvētku kāposti

3h 25min • Viegli