Kartupeļu un sēņu krēmzupa

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Kartupeļu un sēņu krēmzupa
Mārtiņš Sirmais

Sastāvdaļas

  • Lieli kartupeļi
     5 gab.
  • Sviests
     50 g
  • Šampinjoni
     200 g
  • Kaltētas baravikas
     50 g
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Liels sīpols
     1 gab.
  • Selerijas kāti
      2 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Kaltēta raudene
     10 g
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Rīvēts muskatrieksts
     3 g
  • Ziemas celmenes
      6 gab.
  • Jūraszāļu čipsi
      4 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Kartupeļu un sēņu krēmzupa

Baravikas aplej ar aukstu ūdeni un ļauj uzbriest 15 minūtes.
Uz vidējas uguns katlā sakarsē olīveļļu un sutini smalki sagieztus sīpolus, ķiplokus un seleriju kātus, līdz tie caurspīdīgi.
Pievieno raudeni, šampinjonus un vēl pasutini, līdz viss sēņu šķidrums iztvaikojis.
Pievieno izmērcētās baravikas un sviestu.

Maisot uz lēnas uguns, pievieno kartupeļus (nomizotus un sagrieztus mazos kubiņos) un sutini, līdz kartupeļi gandrīz mīksti.

Tad pievieno saldo krējumu un pierīvē muskatriekstu, visu sablendē un pasniedz ar apceptām ziemas celmenēm un jūraszāļu čipsiem.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).