Kimči

  • Gatavošana 72h
  • Viegli
Kimči
Edgars Sanders

Sastāvdaļas

  • Ķīnas kāposts
     1.5 kg
  • Sāls
     75 g
  • Rīsu milti
     1 ēdamk.
  • Ūdens
     250 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Čili pārslas
     0.5 ēdamk.
  • Paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     6 daiva (-s)
  • Ingvers
      3 cm
  • Sīpols
     0.5 gab.
  • Bumbiers vai ābols
     0.5 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Daikons
     0.5 gab.
  • Loki
     1 bunte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kimči 

Ķīnas kāpostu sagriez gareniski 4 daļās un aiz katras lapas iesmērē sāli.
Atstāj uz 3 stundām, tad noskalo.
Ūdenī savāri rīsu miltus, cukuru, čili un paprikas pulveri, līdz masa sabiezē.
Ķiplokus, ingveru, sīpolu un bumbieri sablendē.
Burkānus un daikonu sarīvē stienīšos, lociņus sakapā.

Visas sastāvdaļas sajauc kopā un iesmērē aiz katras Ķīnas kāposta lapas.

Atstāj istabas temperatūrā 2–3 dienas.
Pēc tam uzglabā ledusskapī.

Līdzīgas receptes

Tomātu sofrito

40min • Viegli

Krēmsiera krēms maizītēm

1h 10min • Viegli

Cepta feta ar medu

35min • Vidēji grūti