Korejiešu ribiņas

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Korejiešu ribiņas

Sastāvdaļas

  • Plānas ribiņas
     3 kg
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)
  • Sasmalcināts svaigs ingvers
     1 ēdamk.
  • Sojas mērce
     100 ml
  • Etiķis (12%)
     50 ml
  • Medus
     133 ml
  • Sezama eļļa
     2 ēdamk.
  • Čili pulveris
     4 tējk.
  • Kukurūzas ciete
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cūkgaļas ribiņas ir ideāli piemērotas svētku reizēm. Pamēģiniet iemarinēt ribiņas korejiešu gaumē ar ķiplokiem, ingveru, soju, medu, sezama eļļu, etiķi un čili pastu. Brīnumaini gardi!

Nomizo un sasmalcini ķiplokus un samaisi tos ar pārējām sastāvdaļām. Pagaršo!

Liec ribiņas dubultos plastmasas maisiņos un pārlej tās ar marinādi. Aizver un atstāj ledusskapī uz nakti. Pāris reizes apgriez.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150°C temperatūrai.

Cep ribiņas cepeškrāsnī no vienas puses 45 minūtes, tad apgriez un cep vēl 45 minūtes. Saglabā marinādi.

Marinādi uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Iemaisi tajā nedaudz kukurūzas cietes, līdz iegūta vienmērīga konsistence. Pirms pasniegšanas pārlej ribiņas ar mērci. Pasniedz ar spinātu lapām, kam pievienots etiķis, sezama eļļa, laims, čili un gurķu kimči.

Saistītās receptes

3 marinādes gaļai

2h • Viegli

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Vistas fileja ar krēmīgo biezeni

40min • Vidēji grūti

Tomātu - rikotas tarte

55min • Vidēji grūti

Baklažānu un tomātu sacepums

55min • Vidēji grūti