Krāsnī cepta selerija

  • Gatavošana 2h 15min
  • Viegli
Krāsnī cepta selerija
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Selerijas saknes
     600 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     4 ēdamk.
  • Rozmarīns I Love Eco
      2 kāti
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Rupjais jūras sāls vai kūpināts sāls
     1 ēdamk.
  • Sviests (divās daļās)
     40 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. 

Ja selerija ir netīra, nomazgā to un pilnībā nosusini.

Noplēs četras loksnes folijas, nomērot tā, lai pilnīgi varētu ietīt seleriju. 

Saliec loksnes pa divām. 

Vidū liec seleriju, iemasē ar eļļu, sāli un pipariem. 

Sadali abām selerijām līdzīgi garšaugus un aizver folijas, atstājot vaļā pavisam nelielu spraudziņu augšpusē – tā, lai varētu uzlikt sviestu. 

Pēc tam foliju aizver pavisam, rūpīgi piespiežot visapkārt. 

Liec krāsnī un cep apmēram 1,5-2h, kamēr selerija kļūst mīksta. 

Pasniedz sagrieztu gabalos, pārlejot ar eļļu un sulu, kas sakrājusies folijā, uzrīvējot citrona mizu, uzberot piparus un, ja vēlies, kādus zaļumus.

Līdzīgas receptes

Kartupeļu un siera sacepums

1h 30min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).