Kraukšķīgās olas

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Kraukšķīgās olas
Liene Zemīte

Sastāvdaļas

  • Olas
     5 gab.
  • Kviešu milti
     3 ēdamk.
  • Jaukta maltā gaļa
     350 g
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Kapāti pētersīļi
      1 sauja
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ola (apviļāšanai)
     1 gab.
  • Rīvmaize
     200 g
  • Eļļa (fritēšanai)
     1 L

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vāri olas verdošā sālsūdenī 10 minūtes, atdzesē, nolobi un apviļā miltos.
Malto gaļu sajauc ar sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, zaļumiem, sāli un pipariem, samīci.
Masu plānā kārtiņā pielipini apkārt miltos apviļātai olai.
Sakul olu un iemērc tajā gaļas bumbiņu, tad to apviļā rīvmaizē, lai pārklājas vienmērīgi, un fritē vai cep lielā eļļas daudzumā aptuveni 5–7 minūtes, kamēr tā zeltaini brūna.
Pasniedz ar majonēzi, krējuma-sinepju vai jogurta-zaļumu mērci.

Saistītās receptes

Šašlika pasta

25min • Viegli

Jāņu mērces

5min • Viegli

Halloumi siers uz iesma

15min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.