Kukurūzas čauders – it kā zupa, bet vesels ēdiens

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Kukurūzas čauders – it kā zupa, bet vesels ēdiens
Ilze Jurkāne

Sastāvdaļas

  • Bekons šķēlēs
     150 g
  • Sviests
     50 g
  • Liels sīpols
     1 gabali
  • Milti
     3 Ēdamkarote
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Ūdens
     2 L
  • Konservēta kukurūza vai saldēta kukurūza
     1.2 kg
  • Kartupeļi
     0.5 kg
  • Timiāns
     1 Ēdamkarote
  • Čili pārslas
     0.25 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Piecu piparu maisījums
      pēc garšas
  • Saldais krējums
     300 ml
  • Loki
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo kartupeļus un sagriez 1 ½ centimetra kubiņos.
Sakapā sīpolu un ķiplokus.

Lielā katlā ar biezu dibenu cep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs, un izņem no katla. Nosusini uz papīra dvieļa un sadali drumstalās.

Katlā atstāj 2 ēd. k. tauku. Pārējo izsusini, izmantojot papīra dvieli.
Pievieno taukiem sviestu un sīpolus. Pacep 5 minūtes, pievieno ķiplokus un miltus un, nepārtraukti maisot, pacep vēl minūti.
Lēnām pielej ūdeni. Pievieno kukurūzu, kartupeļus un garšvielas. Ja izmanto kukurūzu no bundžas, pievieno ar visu šķidrumu.
Kad sāk vārīties, nogriez mazu liesmu un vāri 15–20 minūtes, šad tad apmaisot, kamēr kartupeļi ir mīksti.
Pusi zupas ielej citā traukā un sablendē, tad lej atpakaļ katlā.
Pievieno saldo krējumu un pusi loki. Ja prasās, pievieno sāli un piparus. Uzkarsē.
Servē zupu bļodiņās, garnējot ar bekonu un lociņiem.

Saistītās receptes

Tomātu pīrāgs

1h 55min • Vidēji grūti

Liellopa zupa ar sarkanvīnu

2h • Vidēji grūti

Svaiga pasta ar pīles ragū

5h 40min • Vidēji grūti