Kukurūzu putra ar sēnēm

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Kukurūzu putra ar sēnēm
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

Putra

  • Buljons (vistas vai dārzeņu)
     500 ml
  • Kukurūzu putraimi
     130 g
  • Piens
     100 ml
  • Rīvēts cietais siers
     2 ēdamk.
  • Sviests
     1 ēdamk.

Sēnes

  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sēnes (pēc izvēles)
     500 g
  • Sīpols vai mazs puravs
     1 gab.

Garšvielu marināde

  • Timiāns kaltēts
     0.5 tējk.
  • Rozmarīns kaltēts
     0.5 tējk.
  • Ķiploku granulas
     0.5 tējk.
  • Pētersīlis kaltēts
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.3 tējk.
  • Cukurs
     0.3 tējk.
  • Gaišā sojas mērce
     40 ml
  • Ūdens
     60 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pirmo gatavo putru.
Vāri buljonu lēnām pievienojot kukurūzu pārslas.
Putra vārot nemitīgi jāmaisa.

Kad tā sabiezē - atliec malā un gatavo sēnes.

Sagriez sēnes un sīpolu mazākos gabalos.
Sajauc garšvielu marinādi.
Pannā izkausē sviestu un pievieno eļļu.
Apcep sīpolus un sēnes.
Pievieno marinādi un nedaudz novāri.
Liec sildīt putru.
Pievieno pienu un strauji maisot atdzīvini to.
Ja nepieciešams pievieno vēl pienu.
Noņem no siltuma un pieliec sviestu un sieru.
Putru lej traukos, pa virsu liekot sēnes.

Saistītās receptes

Kārtainā jūras velšu torte

3h • Vidēji grūti

Parmezāna kartupeļi

30min • Viegli

Picas astoņkāji

40min • Viegli