Lieldienu šokolādes deserts

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Lieldienu šokolādes deserts

Sastāvdaļas

  • Tumšā šokolāde 70%
     150 g
  • Sviests
     45 g
  • Olas
     3 gab.
  • Cukurs
     120 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Apelsīnu sula
     40 ml
  • Želatīns
     12 g
  • Cepumi Brownie Rimi
     100 g
  • Mandeles šokolādē Rimi
     100 g
  • Pastilas Rimi
     20 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ūdens peldē izkausē šokolādi (salauztu gabalos) ar sviestu. 
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru biezā, krēmīgā masā.
Atsevišķi saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls.
Apelsīnu sulā izšķīdini želatīnu.
Šokolādes masu pievieno dzeltenumu masai un iecilā.
Uzkarsē želatīnu, pievieno šokolādes masai un beigās iecilā olbaltumu.
Kārto krēmu trauciņos, pa virsu liekot cepumu gabaliņus un dekorējot ar mandelēm šokolādē un pastilām.

Saistītās receptes

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli

Marcipāna batoniņš

1h • Vidēji grūti

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Krēmšnite

1h 10min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.