Lieldienu terīne

  • Gatavošana 8h
  • Grūti
Lieldienu terīne
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļa
     250 g
  • Pīles fileja
     250 g
  • Cūkas cauraudzis
     250 g
  • Vistas aknas
     200 g
  • Bekons
     100 g
  • Timiāns
     1 tējk.
  • Kadiķu ogas
      5 gab.
  • Rozmarīns
     1 ēdamk.
  • Apelsīna miza
     1 gab.
  • Smaržīgie pipari (saberzti)
      5 gab.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Melie pipari
      pēc garšas
  • Šalotes sīpoli
     2 gabali
  • Ola
     1 gab.
  • Brendijs
      nedaudz
  • Tesa Salata bekons
     15 šķēlīte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Visus gaļas gabalus, izņemot bekona šķēles, liec blenderī un rupji sablendē, lai saglabājas gabaliņi.

Pievieno visas garšvielas un brendiju, samaisi un liec marinēties uz 6–12 h.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo 2 nelielus keramiskos trauciņus ar vāku.

Gaļai pievieno olu un sīpolus, masu kārtīgi izmīci ar rokām. Terīnes traukos ieklāj bekonu tā, lai neliela daļa bekona ir ārā no terīnes.

Pildi ar masu līdz malām un nedaudz pāri (bet tikai nedaudz) un pārklāj ar bekona šķēles galiņiem. Virsū klāj cepamo papīru un visu terīnes trauku  ietin folijā. 

Liec terīnes traukus pannā, ielej karstu ūdeni līdz pusei terīnes trauka. Liec krāsnī cepties uz 1,5 h. 

Izņem traukus no cepeškrāsns, izcel no ūdens un ļauj atdzist, vēl arvien saglabājot ietītus. Kad terīne atdzisusi, nolej lieko šķidrumu un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

3 marinādes gaļai

2h • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).