Meloņu un gurķu sorbets

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Meloņu un gurķu sorbets
Liene Zemīte

Sastāvdaļas

  • Melone
     350 g
  • Svaigs gurķis
     50 g
  • Cukurs
     150 g
  • Ūdens
     65 g
  • Olas baltumi
     2 gab.
  • Muslis
     2 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sasmalcini meloni un gurķus mazos kubiņos, sablendē biezenī.
Saputo olbaltumu.
Savāri ūdeni ar cukuru līdz aptuveni 115 grādu temperatūrai.
Tad pievieno karsto sīrupu olbaltumam un puto līdz spīdīgai, skaistai konsistencei.
Iemaisi meloņu un gurķu biezeni, liec saldējuma mašīnā un sasaldē līdz sorbeta konsistencei.
Ja nav saldējuma mašīnas, saldē bļodā, ik pa laikam apmaisot, lai veidojas sorbeta konsistence.
Dekorē ar meloni un pārkaisi musli.

Saistītās receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti

Līgo ogu kūka

3h • Viegli

Tumšā alus picas mīkla

2h 30min • Vidēji grūti

Liellopa gaļas zupa ar alu

1h 30min • Vidēji grūti

Midsummer Gin Tonic

6min • Viegli