Njoki ar garnelēm un ikriem

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Njoki ar garnelēm un ikriem
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Sviests
     120 g
  • Rozmarīns
      1 zariņš,
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Njoki
     500 g
  • Jēlas, notīrītas tīģergarneles
      20 gab.
  • Bio citrona miza
     0.5 gab.
  • Sarkanie ikri I Love Eco
     4 tējk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā liec sviestu un kausē 15–20 minūtes, līdz sviests karamelizējas (pamatne kļūst brūna un sviests smaržo pēc karameles). Nokās.

Lej 4 ēdamkarotes karamelizētā sviesta pannā, pievieno ķiploku (ļoti plānās šķēlēs), rozmarīnu (sakapātas lapiņas) un garneles.

Cep no abām pusēm uz vidēji lielas liesmas, līdz garneles gatavas (apmēram 4 minūtes).
Vienlaikus katlā uzvāri ūdeni ar sāli.
Ber katlā njokus tajā pašā brīdī, kad liec pannā garneles.
Vāri dažas minūtes, līdz gatavi, un nokās, iemaisi gatavajās garnelēs.
Liec četros porciju traukos, pārlej ar sviestu, uzliec pa lielai tējkarotei ikru, uzrīvē citronu un uzber piparus.
Pasniedz uzreiz.

Saistītās receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti

Vienas pannas pasta

25min • Viegli

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli