Njoki ar garnelēm un ikriem

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Njoki ar garnelēm un ikriem
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Sviests
     120 g
  • Rozmarīns
      1 zariņš,
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Njoki
     500 g
  • Jēlas, notīrītas tīģergarneles
      20 gab.
  • Bio citrona miza
     0.5 gab.
  • Sarkanie ikri I Love Eco
     4 tējk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā liec sviestu un kausē 15–20 minūtes, līdz sviests karamelizējas (pamatne kļūst brūna un sviests smaržo pēc karameles). Nokās.

Lej 4 ēdamkarotes karamelizētā sviesta pannā, pievieno ķiploku (ļoti plānās šķēlēs), rozmarīnu (sakapātas lapiņas) un garneles.

Cep no abām pusēm uz vidēji lielas liesmas, līdz garneles gatavas (apmēram 4 minūtes).
Vienlaikus katlā uzvāri ūdeni ar sāli.
Ber katlā njokus tajā pašā brīdī, kad liec pannā garneles.
Vāri dažas minūtes, līdz gatavi, un nokās, iemaisi gatavajās garnelēs.
Liec četros porciju traukos, pārlej ar sviestu, uzliec pa lielai tējkarotei ikru, uzrīvē citronu un uzber piparus.
Pasniedz uzreiz.

Saistītās receptes

Biešu pasta

10min • Viegli

Mencas kebaba iesmiņi

25min • Viegli

Šašlika pasta

25min • Viegli

Lingvini ar krēmīgām mīdijām

20min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.