Pildīts saldais kartupelis ar pupiņām

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Pildīts saldais kartupelis ar pupiņām
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Saldais kartupelis
     4 gab.
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Ķiploki
     1 gabali
  • Sīpols
     1 gab.
  • Malta paprika
     0.33 tējk.
  • Rozmarīna vai timiāna lapiņas
     1 tējk.
  • Melnās pupiņas (ar visu šķidrumu)
     400 g
  • Ķiršu tomāti
     240 g
  • Grieķu jogurts
     150 g
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. 

Ietin katru saldo kartupeli folijā un liec cepties uz stundu, kamēr mīksts. 
 

Kamēr cepas kartupelis, pannā lej eļļu, liec sīpolu (smalki sakapātu), ķiploku (smalki sakapātu) un sāli. 

Sautē uz mazas liesmas 10 minūtes. 

Pievieno pupiņas ar visu šķidrumu, garšaugus (sakapātus), paprikas pulveri, nedaudz čili (sakapātu) un sautē, uzliekot vāku, 10 minūtes, kamēr maisījums vēl ir sulīgs, bet vairs nav šķidrs. 

Mērcei jābūt drīzāk ķepīgai nekā šķidrai.

 

Kad kartupelis gatavs, pārgriez to vidū no augšas, iegriežot tikai līdz vidum. 

Pildi ar pupiņām, pārlej ar jogurtu, uzber vēl nedaudz čili (sakapātu), piparus un pasniedz vienu pašu vai ar salātiem. 

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli

3 veidu pelmeņi

15min • Viegli

Hotdogi

25min • Viegli

Kartupeļu un siera sacepums

1h 30min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).