Pīle ar krāsainiem dārzeņiem

  • Gatavošana 4h
  • Vidēji grūti
Pīle ar krāsainiem dārzeņiem
Liene Zemīte

Sastāvdaļas

  • Pīle
     2 kg
  • Dažādi krāsaini dārzeņi (pēc izvēles)
     200 g
  • Ķiploki
     6 daiva (-s)
  • Timiāns
      pāris zariņi
  • Mazi kartupelīši
      16 gab.
  • Šalotes sīpoli
     4 gabali
  • Mazi burkāni
      10 gab.
  • Mazas bietes
     8 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Zaļumi
      pasniegšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pīlei ar smalku nazīti iegriez ādu vairākās vietās, iemasē ar sāli, garšvielām, timiānu un ķiploku.
Sasien kājas un spārnus atsevišķi, lai cepšanas laikā tie turētos klāt.
Atstāj uz nakti iemarinēties.
Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem.
Cep pīli 15 minūtes, apgrozot no abām pusēm.
Tad samazini temperatūru uz 170 grādiem, pārklāj ar foliju un turpini cept vēl 90 minūtes.
Ja traukā rodas lieki tauki, nolej tos.
Taukus varēsi izmantot dārzeņu cepšanai.
Izņem pīli no krāsns un atstāj apsegtu ar foliju.
Gatavo dārzeņus: krāsnī pīles taukos liec uz pusēm pārgrieztus kartupeļus, burkānu stienīšus, biešu un sīpolu šķēlītes, pārber garšvielas un rozmarīnu.
Cep, kamēr dārzeņi pa pusei gatavi.
Tad trauka vidū liec pīli un cep vēl aptuveni 20 minūtes bez folijas.
Pasniedz karstu, pārkaisītu ar zaļumiem.

Saistītās receptes

Vistas cepetis ar sakņaugiem

2h • Vidēji grūti

Steika salāti

25min • Vidēji grūti