Piparkūku grassini

  • Gatavošana 2h 40min
  • Vidēji grūti
Piparkūku grassini
Liene Zemīte

Sastāvdaļas

  • Cukurs (brūnināšanai)
     150 g
  • Cukurs
     100 g
  • Sviests
     100 g
  • Milti
     400 g
  • Ūdens
     1 glāze (-s)
  • Piparkūku garšvielas
     3 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Kanēlis
     0.5 tējk.
  • Mandeļu eļļa
      3 pilītes
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Apelsīna miziņa
     1 gab.
  • Olas baltums
     1 gab.
  • Cukura pērlītes
      dekoram

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cukuru sabrūnini pannā vai katlā, kamēr veidojas karamele, pakāpeniski pievieno glāzi karsta ūdens, samaisi un pievieno atlikušo cukuru, sāli, siltu ūdeni, mandeļu eļļu, garšvielas un citrusu miziņas.
Pakāpeniski pievieno miltus un izkausētu sviestu.
Samīci viendabīgu mīklu un novieto uz nakti aukstumā.
Kad mīkla iestāvējusies, izrullē to, veido standziņas vai stienīšus.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos aptuveni 10–15 minūtes.
Atdzesē.
Saputo olbaltumu vieglās putās, iemērc stienīti līdz pusei, aplipini ar cukura bumbiņām un liec cepeškrāsnī uz aptuveni 3 minūtēm.

Saistītās receptes

Virtuļu eglīte

30min • Vidēji grūti

Tarte ar čerimoju

1h 30min • Vidēji grūti

Tumšā rūgušpiena maize

1h 30min • Vidēji grūti

Piparkūku kārtainais deserts

40min • Vidēji grūti

Churros ar safrānu

45min • Grūti