Plakanmaize ar krēmu un ogām

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Plakanmaize ar krēmu un ogām
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Kviešu milti
     200 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Ātri briestošais raugs
     1 tējk.
  • Silts piens
     160 ml
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
      pēc vajadzības

Krēms

  • Jogurts bez piedevām
     150 g
  • Maskarpones siers
     220 g
  • Pūdercukurs
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Ogas

  • Ūdens
     100 ml
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Citronskābe
     1 tējk.
  • Piparmētra
     1 sauja (-s)
  • Upenes
     500 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc mīklas sastāvdaļas, apklāj trauku ar plēvi un atstāj uzbriest 25 minūtes.
Kad mīkla uzbriedusi, izrullē to 5 mm biezumā un apcep uz pannas olīveļļā.
Cep 1-2 minūtes no katras puses.
Ogām pavāri ūdeni ar cukuru, citronskābi un piparmētrām 2-3 minūtes.
Nedaudz atdzesē un, lejot caur sietu, pārlej upenēm.
Saputo krēmu, savienojot visas sastāvdaļas.
Pasniedz plakanmaizi ar krēmu un ogām sīrupā.

Saistītās receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti

Bezē deserts ar ogām

35min • Viegli

Zemeņu jogurta kūka

30min • Vidēji grūti