Plaucēta ola ar jūraszālēm un kaviāru

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Plaucēta ola ar jūraszālēm un kaviāru
Mārtiņš Sirmais

Sastāvdaļas

  • Foreles kaviārs
     80 g
  • Ola
     1 gab.
  • Baltvīna etiķis
     20 g
  • Jūraszāles ar vasabi
      4 gab.
  • Svaigais siers
     75 g
  • Citrona sula
     0.3 gab.
  • Mārrutki
     30 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Jūraszāles ar šķērēm sagriez četrās daļās.
Mērču pannā vai lēzenā katlā liec sāli un etiķi, sakarsē līdz 80 grādiem, tad ievirpini ūdeni un iesit vistas olu, ar putu karoti olas baltumu pievieno dzeltenumam un vāri 3–4 minūtes.
Ar putu karoti izcel olu no ūdens un liec notecēties uz sieta.
Mārrutkus sajauc ar citronu sulu un krēmsieru, labi sakuļot.
Kārto uz šķīvja jūraszāles, mārrutku krēmsieru, virsū plaucēto olu un sarkano foreļu kaviāru.
Brīnišķīgs brokastu ēdiens, kas labi sader ar dzirkstošu vīnu un tam sekojošo brīvdienu!

Saistītās receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti