Pupiņu čili ar pilngraudu tortiljas čipsiem

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Pupiņu čili ar pilngraudu tortiljas čipsiem
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

Čipsi

  • Pilngraudu tortiljas
      8 gab.
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Paprikas pulveris
     1 ēdamk.

Pupiņu čili

  • Vārītas pupiņas
     300 g
  • Konservēti tomāti savā sulā
     300 g
  • Seleriju kāti
     2 gabali
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Tomātu pasta
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Kaltēts baziliks
     1 tējk.
  • Kaltēta raudene
     1 tējk.
  • Čili
      0.5 - 1 gab.

Pasniegšanai

  • Grieķu jogurts vai skābais krējums
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo čipsus. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Sagriez tortiljas mazos trīsstūrīšos, aplej ar eļļu un pārkaisi ar papriku.
Ber uz cepamā papīra un liec cepeškrāsnī cepties, ik pa laikam apmaisot, līdz čipsi kraukšķīgi.
Smalki sagriez ķiploku, seleriju, čili un sīpolu.
Sautē olīveļļā, tad pievieno tomātu pastu, tomātus savā sulā un pupiņas.
Samazini temperatūru un sautē vismaz 20 minūtes, gatavošanas gaitā pievienojot cukuru, sāli un garšvielas.
Vāri vēl 10 minūtes, līdz liekais ūdens iztvaikojis.
Pasniedz ar paštaisītajiem čipsiem un jogurtu vai krējumu.

Saistītās receptes

Dzelteno lēcu biezzupa

35min • Viegli