Rabarberu plātsmaize

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Milti
     270 g
  • Auksts sviests
     180 g
  • Cukurs
     330 g
  • Olas
     3 gab.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Rabarberi
     500 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rabarberu plātsmaize

200 g miltus sajauc ar 30 g cukura, pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu un mīci, kamēr sanāk rupjas drupatas.
Drupatas ber ar cepampapīru izklātā pannā, nospied un izlīdzini.
Liec cepties 180°C 10-12 minūtes līdz mīkla ir viegli brūna.
Tikmēr sajauc kopā olas, 300 g cukuru, 70 g miltus un šķipsniņu sāls.
Piejauc kubiņos sagrieztus rabarberus.
Masu lej pāri pamatnei un liec atpakaļ krāsnī.
Cepeškrāsns karstumu samazini līdz 160°C un cep 30-35 minūtes līdz pildījums ir sabiezējis.
Plātsmaizi atdzesē un pasniedz, sagrieztu gabaliņos.

Saistītās receptes

Kabaču banānu kūka

50min • Vidēji grūti

Krēmšnite

1h 10min • Vidēji grūti

Meloņu sorberts

3h 30min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.