Rikotas siera kūka

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Rikotas siera kūka
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Cepumi (smilšu mīklas tipa)
     400 g
  • Sviests
     150 g
  • Malts kanēlis
     1 ēdamk.

Pildījums

  • Rikotas siers
     700 g
  • Kviešu milti
     2 ēdamk.
  • Olas
     4 gab.
  • Baltais cukurs
     150 g
  • Svaiga apelsīnu sula
     0.5 gab.
  • Svaiga citronu sula
     1 gab.

Virskārta

  • Skābais krējums (25-30%)
     500 g
  • Pūdercukurs
     1.5 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Rikotas siera kūka

Sablendē cepumus un pievieno klāt izkausētu sviestu.
Ieklāj formā, izlīdzini un izveido maliņas.
Gatavo pildījumu. Olās viegli iemaisi cukuru, pievieno rikotu un abas sulas. Visas sastāvdaļas viegli samaisi, bet neputo!
Ieklāj masu formā un cep 160 grādos aptuveni 50 minūtes.
Kūku atdzesē 20 minūtes.
Kamēr kūka atdzesējas, tikmēr sajauc skābo krējumu ar pūdercukuru.
Kad kūka atdzisusi, masu pārlej pār kūku un atstāj ledusskapī uz vismaz 12 stundām.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli

Karameļu flāns ar mandarīniem

50min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.