Risotto ar sēnēm

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Risotto ar sēnēm
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

  • Rīsi Selection by Rimi Arborio
     250 g
  • Vistas vai sēņu buljons (pēc izvēles)
     500 ml
  • Sauss baltvīns
     80 ml
  • Plāni sagrieztas sēnes (pēc izvēles)
     250 g
  • Šalotes sīpols (sagriezts smalkos kubiņos)
     1 gab.
  • Sviests
     3 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Siers Grana Padano (sarīvēts)
     50 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā sautē šalotes sīpolu ar sēnēm olīveļļā ar 1,5 ēd. k. sviesta.
Pieber rīsus un maisot pielej baltvīnu.
Kad vīns reducējies (iztvaikojis), pielej buljonu.
Buljonam jābūt siltam un to lej tikai tik daudz, lai pārklāj rīsus.
Rīsus nepārtraukti maisa un ik pa laikam pievieno buljonu.
Kad rīsi jau ir kļuvuši aldente, rīsiem pievieno atlikušo sviestu ar rīvēto sieru.
Maisot ņem nost no karstuma.
Šajā mirklī rīsi kļūst krēmīgi un tie ir uzreiz jāpasniedz, lai nezaudētu krēmīgo konsistenci.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Šašlika pasta

25min • Viegli

Jāņu mērces

5min • Viegli

Halloumi siers uz iesma

15min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.