Rīsu nūdeles ar tamarinda mērci

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Rīsu nūdeles ar tamarinda mērci
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Rīsu nūdeles
     250 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Sēnes (pēc izvēles)
     100 g
  • Sīpolloki
      4 kāti
  • Kindza
     1 sauja (-s)
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     50 ml
  • Tofu sojas siers
     150 g
  • Lobīti, grauzdēti zemesrieksti (bez sāls)
     2 sauja (-s)

Mērce

  • Tamarinda pasta
     2 ēdamk.
  • Ponzu mērce
     4 ēdamk.
  • Kūpināta šriračas mērce
     2 ēdamk.
  • Kļavu sīrups
     2 ēdamk.
  • Ķiploku pulveris
     1 tējk.
  • Laima sula
     1 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nūdeles aplej ar verdošu ūdeni un ļauj uzbriest vismaz 3 minūtes.

Sagatavo mērci savienojot visas sastāvdaļas.
Sagriez saknes strēmelēs. Tofu sieru sagriez kubos.
Karsē pannu un eļļā pirmo cep tofu. Pirms cepšanas nosusini to, ļai tas sauss.
Pievieno saknes, sautē.
Pievieno mērci, uzvāri to.
Liec nūdeles un iecilā mērcē.

Pievienojot nūdeles, nemaisi, jo tās var salūst - ar vieglām kustībām iecilā mērcē.

Pievieno kindzu un sīpollokus.

Saistītās receptes

Vistas karijs Tikka Masala

4h 30min • Vidēji grūti

Suši

50min • Vidēji grūti

Kung Pao vista

45min • Vidēji grūti

Parmezāna kartupeļi

30min • Viegli