Sakņaugu biezenis ar kraukšķīgo bekonu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Sakņaugu biezenis ar kraukšķīgo bekonu
Liene Zemīte

Sastāvdaļas

  • Burkāni (vidēji)
     5 gab.
  • Pastinaki (lieli)
     2 gabali
  • Kartupelis (liels)
     1 gab.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Sviests
     35 g
  • Sasmalcināts estragons
     2 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Bekons
     8 šķēlīte (-s)
  • Sēnes (gailenes vai tml.)
     100 g
  • Dīgsti
      dekoram

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sakņaugu biezenis ar kraukšķīgo bekonu

Katliņā vārošā sālsūdenī liec nomizotus, gabaliņos sagrieztus burkānus, pavāri 10 minūtes, tad pievieno nomizotu, gabaliņos sagrieztu kartupeli un pastinaku.
Vāri uz vidējas uguns, kamēr dārzeņi mīksti.
Nokās dārzeņus un karsē uz plīts, kamēr liekais ūdens iztvaiko.
Liec dārzeņus blenderī vai bļodā (ja lieto rokas blenderi), pievieno estragonu, saldo krējumu, sviestu un olīveļļu.
Samal līdz viendabīgai konsistencei. Ja nepieciešams, pievieno sāli un garšvielas.
Uz karstas pannas apcep bekonu un sēnes, līdz tie kraukšķīgi.
Uz šķīvja kārto biezeni, izmantojot apļa formiņu, virsū liec bekonu, sēnes un zaļumus.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli

Kartupeļu un siera sacepums

1h 30min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).