Sakņaugu biezenis ar kraukšķīgo bekonu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Sakņaugu biezenis ar kraukšķīgo bekonu
Liene Zemīte

Sastāvdaļas

  • Burkāni (vidēji)
     5 gab.
  • Pastinaki (lieli)
     2 gabali
  • Kartupelis (liels)
     1 gab.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Sviests
     35 g
  • Sasmalcināts estragons
     2 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Bekons
     8 šķēlīte (-s)
  • Sēnes (gailenes vai tml.)
     100 g
  • Dīgsti
      dekoram

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā vārošā sālsūdenī liec nomizotus, gabaliņos sagrieztus burkānus, pavāri 10 minūtes, tad pievieno nomizotu, gabaliņos sagrieztu kartupeli un pastinaku.
Vāri uz vidējas uguns, kamēr dārzeņi mīksti.
Nokās dārzeņus un karsē uz plīts, kamēr liekais ūdens iztvaiko.
Liec dārzeņus blenderī vai bļodā (ja lieto rokas blenderi), pievieno estragonu, saldo krējumu, sviestu un olīveļļu.
Samal līdz viendabīgai konsistencei. Ja nepieciešams, pievieno sāli un garšvielas.
Uz karstas pannas apcep bekonu un sēnes, līdz tie kraukšķīgi.
Uz šķīvja kārto biezeni, izmantojot apļa formiņu, virsū liec bekonu, sēnes un zaļumus.

Saistītās receptes

Ziemassvētku kāposti

3h 25min • Viegli

Parmezāna kartupeļi

30min • Viegli