Salsa Verde

  • Gatavošana 15min
  • Vidēji grūti
Salsa Verde
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Marinēti mazie gurķīši
     60 g
  • Kaperi
     30 g
  • Pētersīļi
     15 g
  • Baziliks
     30 g
  • Piparmētra
     15 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     100 ml
  • Dižonas sinepes
     2 Tējkarotes
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liec visus smalki sakapātus zaļumus, kaperus (ļoti smalki sakapātus), ķiplokus (notīrītus un izspiestus caur ķiplokspiedi), gurķus (ļoti smalki sakapātus), sinepes, etiķi un samaisi.
Tad pielej eļļu un atkal visu samaisi.
Mērcei jābūt sulīgai, bet ne pārāk šķidrai.
Pievieno sāli un piparus pašās beigās, pēc garšas. Beigās tāpēc, ka kaperi, gurķi un sinepes ir gana sāļi un var gadīties, ka sāli papildus nemaz nevajadzēs.

Saistītās receptes

Sēņu-siera kesadilja

15min • Viegli

Banānu rolli

15min • Viegli

Rozmarīna un bazilika mērce

1h 15min • Vidēji grūti