Spagetti ar boloņas mērci

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Burkāns
     1 gab.
  • Malta liellopu gaļa
     400 g
  • Tomātu pasta
     3 ēdamk.
  • Konservēti sasmalcināti tomāti
     390 g
  • Oregano
     1 tējk.
  • Timiāns
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Pipari
     0.5 tējk.
  • Spagetti makaroni
     500 g

Pasniegšanai

  • Parmas siers
      pēc garšas
  • Loki
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Spagetti ar boloņas mērci

Pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu līdz tas kļūst zeltaini brūns, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, smalki sagrieztu vai sarīvētu burkānu.
Visu apcep.
Pievieno malto gaļu un cep līdz tā ir apcepta.
Tad pievieno tomātu pastu, sasmalcinātus tomātus savā sulā un visas garšvielas.
Uzvāri, samazini uguni un uz lēnas uguns pasautē 5-10 minūtes, kamēr mērce sabiezē.
Makaronus izvāri pēc instrukcijas.
Pasniedz, makaronus pārlejot ar mērci un visu pārkaisot ar rīvētu parmas sieru un sakapātiem lociņiem.

Saistītās receptes

Biešu pasta

10min • Viegli

3 veidu pelmeņi

15min • Viegli

Šašlika pasta

25min • Viegli

Meloņu sorberts

3h 30min • Viegli

Lingvini ar krēmīgām mīdijām

20min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.