Svaiga pasta ar pīles ragū

  • Gatavošana 5h 40min
  • Vidēji grūti
Svaiga pasta ar pīles ragū
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

Pasta

  • Pastas milti
     380 g
  • Lielas olas
     4 gab.

Ragū

  • Olīveļļa cepšanai
     30 ml
  • Vesela pīle
     1 Gabali
  • Burkāni
     150 g
  • Selerijas kāti
     150 g
  • Ķiploki
     30 g
  • Tomātu pasta
     70 g
  • Timiāns
      6 zariņi
  • Rozmarīns
      3 zariņi
  • Sarkanvīns
     300 ml
  • Dārzeņu buljons
     700 ml
  • Bazilika lapiņas
     1 sauja (-s)
  • Jūras sāls
     1 Tējkarotes
  • Svaigi malti melnie pipari
     1 Tējkarotes
  • Cietais siers (pasniegšanai)
     70 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 170 grādus karstu.

Katlā sakarsē eļļu un liec gaļu (sagrieztu gabalos). Cep, lai tā apbrūnē no visām pusēm, pēc tam izcel no katla.

Tajā pašā traukā uz mazas liesmas liec burkānus (smalkos kubiņos), seleriju (smalkos kubiņos) un ķiplokus (nomizotus un smalki sakapātus). Pieber sāli un pasautē apmēram 10 minūtes.

Pievieno tomātu pastu, iemaisi un pacep 5 minūtes.
Pievieno sarkanvīnu un pavāri uz lielas liesmas vēl 3 minūtes.

Liec atpakaļ gaļu, pielej buljonu, pievieno sakapātu baziliku un piparus.

Ļauj, lai sāk burbuļot, tad nogriez mazu liesmu, uzliec vāku, liec krāsnī un sautē 5 stundas. Ik pa laikam pieskati, lai pietiek šķidruma.
Pēc 5 stundām mērcei jābūt skaisti sabiezējušai.
Izcel ārā gaļas gabalus, ar dakšiņu atdali gaļu no kauliem un liec atpakaļ katlā pie mērces. Samaisi.
Pagatavo pastu. Sagatavo mīklu ar rokām: uzber miltus uz darba virsmas un izveido vidū bedrīti.
Olas iesit bedrītē.
Izmantojot dakšiņu, lēnām iemaisi miltus olās, līdz mīkla kļūst viendabīga. Mīci ar rokām 10 minūtes.
Ja mīkla ir pārāk mīksta, pievieno nedaudz miltu, bet, ja pārāk sausa, uzmanīgi pievieno nedaudz ūdens.
Kad gatava, izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz 15‒30 minūtēm.
Katlā uzvāri ūdeni. Kad tas burbuļo, pieber sāli un liec vārīties pastu, līdz tā ir al dente.
Nosmel 300 ml ūdens, kurā tā vārījās, un noliec malā.
Nokās pastu, liec katlā pie mērces, pielej nosmelto ūdeni un maisot karsē apmēram 5 minūtes, līdz ūdens ir uzsūcies un mērce kļūst krēmīga.

Pasniedz lielā traukā, pārberot ar smalki sarīvētu sieru, lai katrs ņem, cik vēlas.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Garšaugu carbonara

25min • Vidēji grūti