Svaigi marinēta zandarta salāti ar kraukšķīgo lavašu (Ceviche)

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Svaigi marinēta zandarta salāti ar kraukšķīgo lavašu (Ceviche)

Sastāvdaļas

Salāti

  • Zandarta fileja
     300 g
  • Šalotes sīpoli
     2 gabali
  • Fenheļa sakne
     0.25 gab.
  • Laims vai citrons
     1 gab.
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Sīpolloki
      2-3 gab.
  • Dilles
      1-2 kāti
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Pirmā spieduma olīveļļa
     2 ēdamk.

Lavašs

  • Kviešu milti
     120 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Olīveļļa
     0.5 tējk.
  • Silts dzeramais ūdens
     50 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zandarta fileju rūpīgi pārbaudi, lai nebūtu nevienas asakas.
Fileju atbrīvo no ādas.
Griez nelielos gabalos un liec traukā.
Sagriez šalotes sīpolus, un plānās strēmelēs, gandrīz caurspīdīgās, sagriez fenheļa sakni.
Visu pievieno zandartam.
Tāpat salātiem pievieno smalki sagrieztus sīpollokus un dilles.
Citā traukā izveido filejas no citrusaugļiem, pievieno salātiem.
Sajauc salātus, pielejot citrusaugļu sulu, pieberot sāli un piparus pēc garšas.
Pievieno nedaudz eļļas un ļauj nedaudz iemarinēties. Te pietiks ar 10 minūtēm.
Pa to laiku gatavo lavašu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 °C.
Pagatavo mīklu, savienojot miltus, sāli, olīveļļu un obligāti siltu ūdeni.
Mīklu izrullē pēc iespējas plānāku un liec uz cepamās plāts.
Apslaki ar eļļu un cep, līdz lavašs kļuvis kraukšķīgs.

Saistītās receptes

Mencas kebaba iesmiņi

25min • Viegli

Siera standziņas

30min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.