Svētku rulete brūnajā vīna mērcē ar rozmarīna harisu

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Svētku rulete brūnajā vīna mērcē ar rozmarīna harisu
Mārtiņš Sirmais

Sastāvdaļas

Rulete

  • Svētku rulete Ķekava
     200 g

Rozmarīna harisa

  • Sarkanā paprika
     2 gab.
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Koriandrs
      7 sēklas
  • Kumīna sēklas
     10 g
  • Olīveļļa
     70 ml
  • Smalki sagriezti ķiploki
     2 gabali
  • Čili pārslas
     30 g
  • Tomātu pārslas
     50 g
  • Kūpinātas paprikas pulveris
     5 g

Vīna mērce

  • Vidēji sīpoli
     3 gab.
  • Sarkanvīns
     100 ml
  • Liellopa buljons
     100 ml
  • Svaigs timiāns
     0.5 bunte (-s)
  • Sviests
     100 g
  • Kviešu milti
     50 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svētku ruleti griez 2 cm biezās šķēlēs un liec tvaicēties uz 10–15 minūtēm.

Rozmarīna harisa: veselu papriku kopā ar rozmarīnu liec krāsnī cepties 250 grādos 25 minūtes. Sausā katlā grauzdē koriandra un kumīna sēklas. Pievieno olīveļļu un smalki sagrieztus ķiplokus, iepriekš sacepto papriku, tomātu pārslas, čili pārslas, paprikas pulveri un izsildi.

Brūnā sarkanvīna mērce: mērču katlā vāri vīnu un smalki sagrieztus sīpolus ar timiāna lapiņām, līdz puse vīna novārījusies. Nokās un novārījumam pievieno miltus, uz lēnas uguns maisot, līdz veidojas mērces konsistence un milti kļūst brūni. Ieputo sviestu, sāli un melnos piparus.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Vistas cepetis ar sakņaugiem

2h • Vidēji grūti

Steika salāti

25min • Vidēji grūti