Tako ar ananasu salsu

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Tako ar ananasu salsu
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

Ananasu salsa

  • Mazs ananass
     1 gab.
  • Mazs, sarkans sīpols
     1 gab.
  • Svaigas piparmētras
     0.5 bunte (-s)
  • Dažādu krāsu čili
      1 gab.
  • Svaiga laima sula
     2 gab.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.

Gvakamole

  • Šalotes sīpoli
     1 gab.
  • Čili
      1 gab.
  • Nogatavojies tomāts
     1 gab.
  • Nogatavojušies avokado
     2 gab.
  • Svaigas piparmētras
     0.5 bunte (-s)
  • Svaiga laima sula
     1 gab.

Tako

  • Ķiploks
     1 gabali
  • Sarkanais kāposts
     0.5 gab.
  • Halapenjo pipars
      1 gab.
  • Sarkanvīna etiķis
     1 ēdamk.
  • Skābais krējums vai grieķu jogurts
     150 g
  • Laims
     1 gab.
  • Pētersīļi
      4 zariņi
  • Kviešu tako Rimi Planet
      8 gab.
  • Baltās pupiņas
     400 g
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Krāsnī cepts lasis
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Tako ar ananasu salsu

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepešpannā liec ķiploku galvu un cep krāsnī 1 stundu, pēc tam ļauj atdzist.
Sagriez ananasu mazos gabaliņos, izņemot ārā serdi. Gabaliņus liec sausā pannā un uz vidējas uguns cep aptuveni 4 minūtes, ik pa laikam apgriežot. Kad apcepušies, ananasus sagriez pavisam mazos gabaliņos un liec bļodā, kurā pievieno laima sulu un olīveļļu. Sakapā sarkano sīpolu, čili un piparmētru, to arī pievieno bļodā pie ananasiem. Pēc nepieciešamības vari pievienot sāli un piparus. Noliec malā.
Gatavo gvakamoli. Sagriez sarkano čili un šalotes sīpolus mazos gabaliņos. Čili pārgriez uz pusēm, izņem sēkliņas un smalki sakapā. Tomātus un avokado sagriez mazos gabaliņos. Sakapā piparmētras un visu sajauc kopā. Pievieno laima sulu un olīveļļu. Vēlreiz visu kārtīgi sajauc kopā un noliec malā.
Sarkano kāpostu sagriez mazās strēmelītēs un liec bļodā.
Smalki sagriez halapenjo piparu un ieliec tajā pašā bļodā, pievieno sarkanvīna etiķi.
Izspied apceptā ķiploka daiviņas. Tās sasmalcini un sajauc kopā ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu. Šai masai pievieno laima sulu, olīveļļu un rupji sakapātu pētersīli. Pēc garšas vari pievienot arī sāli un piparus.
Satin tortiljas folijā un ieliec krāsnī sasildīt.
Nosusini pupiņas un ieliec bļodiņā.
Sadali sasildītās tortiljas un katrai pa virsu liec tējkaroti gvakamoles un salātus. Pāri liec lasi, tad ananasu salsu, pupiņas, ķiploku un skābo krējumu vai grieķu jogurtu.
Pa virsu uzkaisi svaigas piparmētru lapiņas.
Pasniedz ar laima daiviņām.

Līdzīgas receptes

Hotdogi

25min • Viegli

Chili con carne

20min • Viegli

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.