Tunča rīsu bumbiņas

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Sezama sēklas
     50 g
  • Ūdens
     500 ml
  • Suši rīsi Rimi Planet
     250 g
  • Nori lapas
      3 gab.
  • Tuncis
     200 g
  • Sojas mērce
     1 tējk.
  • Tomātu mērce
     2 ēdamk.
  • Majonēze
     2 ēdamk.
  • Laima sula
     0.5 gab.
  • Nori drupačas
     
  • Sezama sēklas
     2 šķipsniņa (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Laima sula
     0.5 gab.
  • Pārtikas plēve
     

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vāri rīsus, kā rakstīts instrukcijās.
Apgrauzdē sezama sēklas uz pannas.
Izgriez kvadrātus no nori loksnēm (4 kvadrāti vienā loksnē). Sasmalcini to, kas palicis pāri.
Bļodā sajauc tunci, sojas mērci, tomātu mērci, majonēzi, laima sulu, sasmalcinātu nori, sāli un dažas šķipsnas sezama sēklu.
Paņem pārtikas plēvi un uzliec uz tās lielu karoti rīsu. Uzliec tunci uz rīsiem un pārklāj ar citu rīsu slāni. Aptin plēvi apkārt un izveido bumbu. Atkārto procesu.
Atdzesē rīsu bumbiņas ledusskapī.
Apber rīsu bumbiņas ar atlikušajām sezama sēklām un pasniedz kā "sviestmaizi" starp diviem nori kvadrātiem.

Saistītās receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Arančīnī

1h • Vidēji grūti

Svaigas garneles à la Istaba

20min • Vidēji grūti