Tvaicēti sparģeļi ar vārīto olu mērci

  • Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • olas
     3 gabali
  • sinepes
     1.5 tējk.
  • eļļa (neitrālas garšas)
     80 ml
  • zaļumi (dilles, pētersīļi)
     1 bunte (-s)
  • marinēti gurķi
     3 gabali
  • kaperi
     
  • vorčestras mērce
     1.5 ēdamk.
  • sparģeļi
     500 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāra olas

 Blenderī liek 2-3 vārītus olu dzeltenumus

Pievieno sinepes (derēs dižonas, franču vai krievu) un sablendērē visu kopā

Pievieno neitrālas garšas eļļu
Turpina blenderēt līdz sanāk majonēzei līdzīga masa

Sakapā olas baltumus un ber tos iekšā tikko pagatavotajā mērcē

Sakapā zaļumus (dilles, pētersīļus) un marinētus gurķīšus, kā arī sauju ar kaperiem
Visu pievieno mērcei un pievieno sāli pēc garšas
Iemaisa Vorčestras mērci

Nomizo 500g zaļo sparģeļu un liek verdošā ūdenī, kurā ir pievienotas 2 šķipsnas sāls

Sparģeļus vāra 2 minūtes
Dekoram un garšai var pievienot citrona miziņu

Līdzīgas receptes

Rabarberu drumstalas

45min • Viegli

Pavasara rullīši

30min • Viegli

Baklažānu tornis

30min • Vidēji grūti