Vegāniskās bumbiņas ar parmezāna mērci un smailajiem kāpostiem

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Vegāniskās bumbiņas ar parmezāna mērci un smailajiem kāpostiem

Sastāvdaļas

Kāposti

  • Smailie kāposti
     600 g
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Vegāniskās bumbiņas

  • Veidojama vegāniskā maltā gaļa
     600 g
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Apceptu šalotes sīpolu buljons vai dārzeņu buljons
     2 ēdamk.
  • Saulē kaltētu tomātu krēms
     2 ēdamk.
  • Kukurūzas eļļa
     1 ēdamk.

Piedevas

  • Spageti
     500 g

Parmezāna mērce

  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Apceptu šalotes sīpolu vai dārzeņu buljons
     1 ēdamk.
  • Ūdens
     250 ml
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Kukurūzas ciete
     2 tējk.
  • Rīvēts parmezāns
     200 g

Dekors

  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardās vegāniskās bumbiņas gatavo no veidojamas vegāniskās maltās gaļas, ko papildina saulē kaltētu tomātu krēms un buljons. Klāt pasniedz garšīgu mērci ar sīpoliem, ķiplokiem un parmezāna sieru. Pasniedz ar pastu un krāsnī ceptiem smailajiem kāpostiem.
Atkausē malto gaļu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.

Kāpostu nomizo un sagriez 8 šķēlēs. Liec šķēles uz cepešpannas. Izkausē sviestu un apsmērē ar to. Pievieno sāli un piparus.

Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 30 minūtes.

Vegāniskās bumbiņas: Sajauc malto gaļu ar melnajiem pipariem, buljonu un saulē kaltēto tomātu krēmu.

Izrullē gaļu bumbiņās un apcep tās pusē eļļas uz pannas apmēram 5 minūtes.

Novāri spageti, sekojot norādēm uz iepakojuma.

Parmezāna mērce: Sīpolu un ķiploku nomizo un sagriez šķēlītēs, apcep atlikušajā eļļā. Pievieno buljonu, ūdeni un krējumu. Vāri aptuveni 5 minūtes. Sajauc kukurūzas cieti ar nedaudz ūdens un pievieno mērcei.

Uz smalkas rīves sarīvē parmezāna sieru. Pievieno mērcei sieru un ar rokas blenderi sajauc līdz viendabīgai masai. Pievieno piparus pēc garšas.

Rupji sasmalcini pētersīļus.

Pasniedz vegāniskās bumbiņas ar ceptiem smailajiem kāpostiem, parmezāna mērci un spageti. Pārkaisi ar pētersīļiem.

Saistītās receptes

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Zaļo zirnīšu krēms

30min • Vidēji grūti

Vegāniskā korma

2h • Vidēji grūti

Slapjais Džo

30min • Viegli

Baklažānu un tomātu sacepums

55min • Vidēji grūti